Klachten

Acupunctuur is niet ter vervanging, maar wel als aanvulling op de klassieke westerse geneeskunde.
Afspraak maken
In 1997 publiceerde de World Health Organization (WHO) van de Verenigde Naties de volgende klachtenlijst, die volgens hen een goede indicatie geeft van de klachten die goed reageren op een behandeling met acupunctuur. Acupunctuur kan vele klachten behandelen, zowel chronische als acute klachten. Het bevordert de zelfhelende vermogen van het lichaam zowel op lichamelijk als ook op mentaal en emotioneel niveau.

Acupunctuur is niet ter vervanging, maar wel als aanvulling op de klassieke westerse geneeskunde.

Mijn advies is om eerst met je huisarts en of fysiotherapeut te overleggen voor je een acupuncturist in de arm neemt. Kies er wel een die lid is van een erkende beroepsvereniging (bijv. NVA) zo ben je zeker dat zij over de nodige kwalificaties beschikt en zich aan de voorschriften houdt. Zoals ik.

Zelf ben ik gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de vrouw in al haar levensfasen dus van puberteit (Bijv. hevige, pijnlijke menstruatie) tot de menopauze (Bijv. opvliegers, nachtzweet).

Gezien mijn achtergrond als fysiotherapeute heb ik ook nog steeds affiniteit met het bewegingsapparaat, dat wil zeggen spieren, pezen, gewrichten maar ook het zenuwstelsel.
Typische aandoeningen van het bewegingsapparaat zijn bijvoorbeeld: stijve en pijnlijke spieren, peesontstekingen, een verminderde mobiliteit.
Een goede multidisciplinaire samenwerking is voor mij heel belangrijk, hierdoor werk ik vaak samen met mijn collega van de Piet Hein Fysiotherapie, osteopaat Bas Bakker en mijn collega’s van verschillende verloskundige praktijken zodat de lijntjes kort en efficiënt zijn.

Vaak komen mensen bij mij na aanleiding van een blessure maar het is ook belangrijk om een blessure te voorkomen. Preventie is dan ook 1 van de pijlers binnen de traditionele Chinese geneeskunde (= TCG). Want het tempo van de moderne wereld is tegenwoordig hoog, stress is dan ook een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Je hebt geen heftige ervaringen nodig om toch stress te ondervinden maar bijv. verontrustend nieuws in de media, lawaaiige machines of zorgen om de energierekening, dit soort dingen vraagt veel van ons zenuwstelsel. Stress is niet altijd een slecht iets pas als je lang onder verhoogde stress staat dan kan je uitgeput raken en hierdoor kunnen lichamelijke maar ook geestelijke klachten ontstaan. Trek dus bijtijds aan de bel voordat er een disbalans ontstaat.
crossmenu