Klachten

Waarmee kan ik je helpen?

 

 

Acupunctuur kan vele klachten behandelen, zowel chronische als acute klachten. Het bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Acupunctuur herstelt de gezondheid zowel op lichamelijk, als ook op mentaal en emotioneel niveau.

 

 

In 1997 publiceerde de World Health Organization (WHO) van de Verenigde Naties de volgende klachtenlijst, die volgens hen een goede indicatie geeft van de klachten die goed reageren op een behandeling met acupunctuur.


Acupunctuur is niet ter vervanging, maar wel als aanvulling op de klassieke westerse geneeskunde.

Er wordt sterk aangeraden om eerst met je huisarts en of (fysio)therapeut te bespreken voor je een acupuncturist in de arm neemt. Kies er wel een die lid is van een erkende beroepsvereniging (bijv. NVA) Zo ben je zeker dat zij over de nodige kwalificaties beschikt en zich aan de voorschriften houdt. Zoals ik.

 

Ondersteuning nodig bij zwanger worden op de natuurlijke wijze of begeleiding bij IVF, IUI en ICSI


Zwangerschap en het krijgen van kinderen lijken zo vanzelfsprekend. Maar voor veel vrouwen én mannen is dat helaas niet zo. Bij ongeveer één op de zes stellen gaat dit niet vanzelf.

Volgens de WHO (World Health Organisation) zoekt ongeveer 15% van de stellen hulp bij het zwanger raken.

Bij 33% van de gevallen ligt het probleem bij de vrouw, 35% bij de man en 32% aan een combinatie.

Steeds meer mensen maken bij vruchtbaarheidsproblemen gebruik van de Chinese geneeskunde, vaak naast de reguliere geneeskunde. Verminderde vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehandelingen zijn al sinds 1979 vermeld op de WHO indicatielijst voor acupunctuur. Diverse wetenschappelijk onderzoekenbevestigen de positieve effecten van acupunctuur op de vruchtbaarheid. Lees verder bij kopje vrouwenacupunctuur

 

Stress en spanningBij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan geen kwaad, integendeel: het houdt ons scherp, het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren.

Deze vorm van spanning, of stress, is gezond en hoort bij het leven.

Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen en tussendoor niet kunnen ontspannen, wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken of een burn-out te krijgen.

Bij het voorkomen van stress is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen wat ‘moet’ en wat ‘kan’. En te luisteren naar de waarschuwingssignalen die het lichaam ons geeft zoals:

Spanningshoofdpijn, spanning in spieren in nek-, schouder en rug. maag- en darmklachten, hartkloppingen, slapeloosheid, gevoel van onrust, prikkelbaar.


 

PijnVoor welke pijnklachten?

Pijnklachten die veel met acupunctuur behandeld worden, zijn: hoofdpijn, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals spierpijn, peesontstekingen maar ook gynaecologische klachten, bijvoorbeeld bij PMS, buikkrampen,maar ook  hoofdpijnklachten en pijn vanuit het zenuwstelsel zoals ischias of gordelroos. Ik heb 19 en 20 januari 2021 een cursus gevolgd bij de Qing Bai acacdemi om dieper op het fenomeen pijn in te gaan.


Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin

Acupunctuur bij sportletselOp het gebied van spierklachten of sportblessures kan de acupunctuur de omstandigheden en voorwaarden voor het natuurlijke herstel optimaliseren. Zoals:
• Verbetering van de doorbloeding.
• Vermindering van de afweerspanning in de spieren in het getroffen gebied.
• Pijndemping, met als doel dat u sneller in staat bent om voorzichtig weer te gaan bewegen, wat goed is voor de coördinatie van de spieren rondom het getroffen gewricht en de afvoer van eventuele vochtophopingen. Lees verder onder kopje sportacupunctuur.

Acupunctuur bij neurologische aandoeningenDenk aan zenuwpijn (ischias of aangezichtspijn, krachtsverlies, doofgevoel en/of tintelingen en prikkelingen)  uitvalsverschijnselen. Ook de rug- en nekhernia met uitstralende pijn.  
Acupunctuur kan een bijdrage leveren aan herstel of verbetering van levenskwaliteit. In de praktijk wordt bij deze neurologische klachten naast de gewone lichaamsacupunctuur vaak de zogenaamde "elektro acupunctuur " toegepast. Kleine naaldjes worden in de huid ingebracht op plaatsen die corresponderen met de plaats in het lichaam waar de klacht zit en daar worden elektrodes aangekoppeld. lees verder onder kopje neuro-puncture.

Acupunctuur tijdens bestraling en

borstkanker


Acupunctuur heeft een complimentaire (ondersteunende) rol bij de reguliere behandeling.

Acupunctuur kan de vervelende neveneffecten van operatie, bestraling, chemo en hormoontherapie verminderen en het verhoogt hierbij de levenskwaliteit.

Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig om verborgen emoties te ontdekken, te erkennen, te doorvoelen en te uiten zodat de levensenergie weer gaat stromen en je weer in beweging gaat komen.

Per 15 juni 2020 ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met verloskundige centrum Uniek.

Ben je zwanger en wil je persoonlijke en professione begeleiding stuur mij dan een berichtje.

Locatie Leiderdorp:

maandag / donderdag

Adres: Kwikstaartplein 1

Postcode: 2352 HS Leiderdorp

06 42 705 405

Locatie Hoofddorp:

dinsdag / woensdag /vrijdag

Adres: Piet hein 70

Postcode: 2132 TE Hoofddorp

06 42 705 405

Locatie Rijnsburg:

aanwezigheid = op aanvraag

Adres: remiseplein 3

Postcode: 2231 MW Rijnsburg

06 42 705 405