Over mij

“IT ALWAYS SEEMS IMPOSSIBLE UNTIL IT’S DONE”

Ik ben Brechte van der Laan. Van origine fysiotherapeute (1998) in eerste en tweede lijn.

Tijdens mijn eerste baan als fysiotherapeut in een particuliere praktijk in Rijnsburg had ik een collega fysiotherapeute die in Engeland was opgeleid, zij had tijdens de opleiding tot fysiotherapeute ook les gehad in traditionele chinese geneeskunde. Door haar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met acupunctuur. En dat was liefde op het eerste gezicht. Toch duurde het nog even voordat ik de stap durfde te zetten om me in te schrijven voor de 3 jarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde bij deTCMA (2005). In 2008 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik voor mezelf begonnen naast mijn baan als fyiostherapeut en een jong gezin met toen 2 kleine jongetjes (Nu zijn het er 3).


In 2015 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik geheel voor mezelf begonnen omdat ik qua tijd in een spagaat begon te raken. Ondanks het feit dat ik het vak van fysiotherapeut op een lager pitje heb gezet, blijft het bewegingsapparaat en de daarbij behorende problematiek mij toch trekken. Daarom heb ik in Belgie de studie sport acupunctuur en neuropunctuur en zelfs dry needling gevolgd om toch bij te blijven binnen mijn "oude" vakgebied 


Tevens heb ik mij gespecialiseerd in wat in de wandelgangen de vrouwenacupunctuuur wordt genoemd. Alles met betrekking van "normale" gynecologische aard (zoals de overgang) tot vruchtbaarheidsproblematiek en de stress die daar bij komt kijken. Want Voor de vruchtbaarheid van vrouw is van oudsher al veel aandacht binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het helpt bijvoorbeeld bij het reguleren van de menstruatiecyclus. En het versterkt de energie van de gynaecologische organen.

Daarnaast zorgt het voor een goede hormoonhuishouding, rust en vermindering van stress. Wat natuurlijk heel belangrijk is want een onvervulde kinderwens en het ondergaan van vruchtbaarheidsbehandelingen geven veel spanning. En teveel spanning kan de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Acupunctuur kan helpen deze cirkel te doorbreken. 

Ik hoop dan altijd dar iemand met een beter gevoel naar buiten gaat dan toen ze de praktijk binnen liepen


Mijn logo bestaat uit het yin-yang teken en daarin de man van vitruvius (ooit getekend door Leonardo da Vinci). De man van vitruvius staat (bij mij) symbool voor de fysiotherapie.
Ik vind dat mijn logo staat voor een mooie mix tussen de oosterse en westerse geneeskunde en dat laat zien dat het één de ander niet in de weg staat.

Per 15 juni 2020 ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met verloskundige centrum Uniek.

Ben je zwanger en wil je persoonlijke en professione begeleiding stuur mij dan een berichtje.

Locatie Leiderdorp:

maandag / donderdag

Adres: Kwikstaartplein 1

Postcode: 2352 HS Leiderdorp

06 42 705 405

Locatie Hoofddorp:

dinsdag / woensdag /vrijdag

Adres: Piet hein 70

Postcode: 2132 TE Hoofddorp

06 42 705 405

Locatie Rijnsburg:

aanwezigheid = op aanvraag

Adres: remiseplein 3

Postcode: 2231 MW Rijnsburg

06 42 705 405