Sportacupunctuur

Sportacupunctuur:


Sportacupunctuur is een combinatie van acupunctuur en manuele technieken. Door deze combinatie kunnen spieren en gewrichten worden losgemaakt. Hiermee kunnen zowel de pijn, zwelling als stijfheid worden aangepakt.

Sportacupunctuur is een samenspel tussen de acupunctuur en de mobilisaties/manipulaties uit de westerse- en reguliere geneeskunde, “acupunctuur in een westers jasje“.

Sportacupunctuur kan helpen bij het herstel van een blessure maar kan het ook preventief werken en helpen om sportblessures voorkomen.

Het is een samenspel van de traditionele Chinese acupunctuur en manipulaties / mobilisaties uit de fysiotherapie, gebasseerd op anatomische kennis. 


SPORTBLESSURES VOORKOMEN MET ACUPUNCTUUR:


Acupunctuur kan prima preventief worden ingezet en heeft als doel dat de sporter minder risico heeft om een blessure op te lopen en op deze manier kan de sporter sportblessure voorkomen.

Sportacupunctuur kan ook de prestatie van de sporter helpen verbeteren door voor of na een training of wedstrijd te behandelen. Het zorgt voor een beter herstel in de niet actieve periode. Zo kunnen onder andere de zuurstofopname en doorbloeding worden verbeterd, afvalstoffen sneller worden afgevoerd en stijfheid worden vermeden of verminderd. Sportacupunctuur kan spieren sneller laten herstellen van een geleverde prestatie en zodoende ook een grote rol spelen bij het voorkomen van sportblessures door overbelasting.

sportacupunctuur Brechte, na mijn fysiotherapie diploma en een diploma in reguliere acupunctuur heb ik de opleiding sportacupunctuur afgerond en mij oa gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.  Aangezien ik in het verleden jaren als fysiotherapeut sporters heb behandeld en begeleid, kan ik op het gebied van blessures, de trainingsopbouw na een sportblessure en het voorkomen hiervan ook advies geven. Ook werk ik samen met meerdere fysiotherapeuten / manueel therapeuten in de piet hein fysiotherapie praktijk.

Acupunctuur bij sportblessures

Inspanningen bij sport vragen aanpassingen van het lichaam. Met name hart en longen moeten zich snel kunnen instellen op veranderende eisen. Botten, spieren, pezen en gewrichten moeten gewend raken aan zwaardere belastingen. Om blessures te voorkomen vereist dit nogal wat van sporter en trainer. Mentale overbelasting en overtraining kunnen leiden tot overmatige vermoeidheid en terugvallende prestaties. Acupunctuur kan hier de helpende hand bieden .Ik ben een trotse sponsor van een voetbalteam, namelijk de JO13-3 van voetbal vereniging Meerburg in Zoeterwoude.

Per 15 juni 2020 ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met verloskundige centrum Uniek.

Ben je zwanger en wil je persoonlijke en professione begeleiding stuur mij dan een berichtje.

Locatie Leiderdorp:

maandag / donderdag

Adres: Kwikstaartplein 1

Postcode: 2352 HS Leiderdorp

06 42 705 405

Locatie Hoofddorp:

dinsdag / woensdag /vrijdag

Adres: Piet hein 70

Postcode: 2132 TE Hoofddorp

06 42 705 405

Locatie Rijnsburg:

aanwezigheid = op aanvraag

Adres: remiseplein 3

Postcode: 2231 MW Rijnsburg

06 42 705 405